Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Μαχη


Το πολεμικο κομικ ΜΑΧΗ κυκλοφορησε στις 20 Σεπτεμβριου 1969 απο τις εκδοσεις ΓΚΡΕΚΑ.
230 τευχη σε μηνιαια βαση,ασπρομαυρο σε  132 σελιδες με κοστος 8δρχ.
Οι ιστοριες ηταν αυτοτελεις κυριως βρετανικης προελευσεως.



Γνωστα ηταν επισης επίσης τα πολεμικά κόμικ του ΔΡΑΓΟΥΝΗ.
Τανκς, Εφοδος, Πόλεμος, Κράνος ήταν πολυ δημοφιλή και άντεξαν μέσα στο χρόνο. Μάλιστα ακόμη βρίσκονται σε τόμους στα περίπτερα. Η αποψη ομως που επικρατει ειναι οτι η Μαχη  αλλά και η Δράσις ήταν πιο καλόγουστα.
Η Μάχη δεν είχε σταθερή παρουσία στα περίπτερα ανά μήνα αλλά στα πρώτα χρόνια κυκλοφορούσε ..όποτε ήθελε. Μάλιστα από το 39 στο 40 τεύχος πέρασαν 6 μήνες. Μετά τα 2 χρόνια υπήρξε μια σχετική σταθερότητα.






Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την προεύλευση των ιστοριών. Πρόκειται βέβαια για Βρετανικές ιστορίες, αφού εκείνη την εποχή τα ανάλογα περιοδικά έκαναν θραυση στο νησί.Battle, Commando, Air Ace, War, Combat, Warlord, Frontline, War at Sea ήταν τα πιο γνωστά. Το τεύχος 26 που βλέπετε παραπάνω είναι το νο 1 της Μάχης, ενώ το τεύχος 4 είναι το νο5 εξώφυλλο της Μάχης. Είχαν μάλιστα και τα δύο 132 σελίδες.






Οπως μπορουμε να δουμε  και από τα εξώφυλλα πάνω και κάτω τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτων προέρχονταν από το εξαιρετικό Commando. Ενα περιοδικό θρύλος που κυκλοφορεί από το 1961 και συνεχίζει μέχρι σήμερα με το τεύχος 4.330.












1 σχόλιο:

  1. Εδώ χτυπάς το αδύνατο σημείο μου (κι αυτό είναι μειο μου).

    Αν βρεις και κανένα σκαναρισμένο παλιό να χαλβαδιάσουμε θα ήταν τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή