Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Κοκομπιλ


Ο υπέροχος ΚΟΚΟΜΠΙΛ του Γιακοβίτι κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1974 από τις εκδόσεις Ανεμοδουρά και μας κράτησε παρέα έως τον Απρίλιο του 1975 (10 τεύχη).

 Απολαυστικό και τρομερά ιδιόρρυθμο σχέδιο, έγχρωμο σε μεγάλο μέγεθος, μηνιαία κυκλοφορία (στις 25 δρχ.) και πολλούς οπαδούς σε πολλές χώρες.
 Δυστυχώς κυκλοφόρησε σε μικρό τιράζ με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά σπάνιο στις μέρες μας.



Υπεύθυνος για τη μεταφορά του κόμικς στην ελληνική αγορά ήταν ένας συγγραφέας και εκδότης που έχει γράψει ιστορία στον περιοδικό τύπο: ο Στέλιος Ανεμοδουράς. Ο δημιουργός του θρυλικού Μικρού Ήρωα και πολλών επιτυχημένων ηρώων ήταν εκείνος που κυκλοφόρησε μέσω των Γενικών Εκδοτικών Επιχειρήσεων τις περιπέτειες του χάρτινου καουμπόι.





















Οι περιπέτειες του Κοκομπίλ συνέχισαν να δημοσιεύονται μέχρι τον Απρίλιο 1975, συμπληρώνοντας 10 μήνες εκδοτικής ζωής. Η διακοπή της κυκλοφορίας του δεν σήμανε την οριστική απόσυρσή του από την μνήμη των κομικσόφιλων αναγνωστών. Τα 10 τεύχη που συνολικά κυκλοφόρησαν έγιναν πολύτιμα συλλεκτικά αποκτήματα, τουλάχιστον για όσους εκτιμούν τη γνήσια τρέλα που εισηγήθηκε μέσα από τις σελίδες του.
Ύστερα από αυτόν τίποτα πια δεν ήταν σίγουρο στα όσα γνωρίζαμε σχετικά με την Άγρια Δύση. Όσο για τη συναρπαστική εποποιία της κατάκτησή της, αποδείχτηκε ένα υπέροχο ...φιάσκο που μόνο ένας Κοκομπίλ θα μπορούσε να φέρει εις πέρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: