Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ροντεο



Το περιοδικό περιείχε κόμικς ιστορίες με πρωταγωνιστή τον κάου-μπόυ Τεξ Ουίλερ. Ο χαρακτήρας Τεξ προέρχεται από την Ιταλία και στη χώρα μας είχε παρουσιαστεί παλαιότερα μέσα από άλλα περιοδικά (Tex, Ροκ κτλ). Πρόκειται για έναν άνδρα που δρα ημιπαράνομα, υπακούοντας όμως στους άγραφους νόμους της ηθικής και του δικαίου. Αργότερα, πηγαίνει με την πλευρά του νόμου και γίνεται ρέιντζερ ,ένας ρόλος που είχαν και άλλοι ιταλικοί χαρακτήρες κόμικς, όπως ο Κάπταιν Μίκυ, ο Ρίνγκο κτλ.


Σύμμαχός του, απ' όταν έγινε ρέιντζερ, ήταν ο Κιτ Κάρσον, ενώ βασικό ρόλο στις ιστορίες παίζει ο γιός του Τεξ, ο Κιτ και ένας Ινδιάνος Ναβάχο, ο Τίγρης Τζακ.


Στα τευχη του Ροντεο ,συμφωνα με το πνευμα των εκδοσεων εκεινης της εποχης,στην κεντρικη σελιδα υπηρχαν αφισες,χαρτοκοπτικες,παιχνιδια επιτραπεζια και αλλες προσφορες για τους αναγνωστες!





Οι ιστορίες που δημοσιεύθηκαν στην συγκεκριμένη έκδοση, προερχόταν από τις παλιές κλασσικές ιστορίες της ιταλικής σειράς και γι' αυτό ο ήρωας παρέμεινε «κλασσικός» στη χώρα μας και ξαναγαπήθηκε από τους νέους αναγνώστες. Δυστυχώς, όπως και κάθε άλλη σειρά στην Ελλάδα, δεν ευτύχισε να συνεχίσει για πολύ. Έτσι, σταμάτησε στο τεύχος 118, τον Σεπτέμβρη του 1990.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου