Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μικρος Ιπποτης


Ο Μικρός Ιππότης, ειναι εβδομαδιαίο εικονογραφημένο περιοδικό της "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε." του Στέλιου Ανεμοδουρά και κυκλοφορούσε ως μικρού σχήματος περιοδικό 52 σελίδων, με εικονογράφηση 4 σελίδες έγχρωμες - 4 σελίδες ασπρόμαυρες. Το πρώτο τεύχος του κυκλοφόρησε την Τρίτη, 3 Ιουνίου 1986.



Σχετικά με το περιεχόμενο, αυτό χωρίζεται ουσιαστικά σε 2 κύκλους ανάλογα με τον ήρωα.
 Έτσι, στον πρώτο κύκλο (τεύχη 1-159) κεντρικός ήρωας είναι ο Κάπταιν Μικι , λοχαγός των Ρέηντζερς της Νεβάδας, πάντα πιστός στο καθήκον του.



Ο πρωταγωνιστής ειναι ενα από τα πρώτα δημιουργήματα των Ιταλών καλλιτεχνών Esse G. Esse υπεύθυνων και για τους χαρακτηρες του Μπλεκ και του λοχαγου Μάρκ.
Ο λόγος για τον Κάπταιν Μίκυ ένα ανήλικο ραιντζέρ της Νεβάδα που παρέα με τους Τσικουδιά και Αφαίμαξη γυρίζουν το Γουέστ επιβάλλοντας το Νόμο.







Στη συνέχεια, ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος(τεύχη 159-224) κάνει την εμφάνισή του ένας νέος ήρωας, ο Ελληνοαμερικανός Ρέηντζερ Ρινγκο Τελλερ.


Ο Ρίνγκο, ένα παιδί - θαύμα, γεμάτο ανδρεία & τόλμη, έγινε Ρέηντζερ σε πολύ μικρή ηλικία. Πιστοί φίλοι & βοηθοί του Ρίνγκο στις περιπέτειες του είναι οι εξής:


 ο Κινέζος ΤΣΙΝ-ΛΑΟ, που κάποτε ο Ρίνγκο του έσωσε την ζωή, ο απίθανος ΦΡΑΝΚ ΜΠΕΛΕΒΑΝ ή "Μουστάκιας"- πρώην μικροαπατεώνας που ο Ρίνγκο έβαλε στον σωστό δρόμο & έτσι έγινε Ρέηντζερ - & ο Ινδιάνος ΟΚΙΧΟΥΑ που έγινε αδελφοποιητός του Ρίνγκο, σμίγοντας το αίμα του με το αυτό του Ρίνγκο, σύμφωνα με τα ινδιάνικα έθιμα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου