Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Φρουτοπια



Η Φρουτοπία είναι κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης. Ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους, με 50 τεύχη. Το κόμικ μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση με 47 επεισόδια, το 1985, από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Το κόμικ της Φρουτοπίας εκδόθηκε από τις εκδόσεις Πατάκη και αργότερα η εβδομαδιαία εφημερίδα Ο Κόσμος του Επενδυτή το έδινε στους αναγνώστες της ως συνοδευτικό της εφημερίδας.

Μπορειτε να διαβασετε το πρωτο τευχος της Φρουτοπιας ΕΔΩ



Η ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ είναι μια μακρινή χώρα που συνορεύει στα δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, στα ανατολικά με το Πιπερού και στα βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουρητού. Η ιστορία της Φρουτοπίας είναι γεμάτη με πράξεις αφάνταστου ηρωισμού και κατάπτυστης προδοσίας, με υπέροχες θυσίες και ασίγαστα μίση, τολμηρές προσδοκίες και αποτρόπαιες δολοπλοκίες.
Τα παλιά τα χρόνια, τα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας ήταν υπόδουλα στους μανάβηδες. Όλα, όμως, άλλαξαν ριζικά, με την ξαφνική και ανεξήγητη εξαφάνιση του Μανόλη του μανάβη. Οι υπόλοιποι μανάβηδες φοβήθηκαν ότι τους περιμένει η ίδια τύχη και εγκατέλειψαν τη χώρα. Μέσα στον πανικό τους ακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι. Τα φρούτα επωφελήθηκαν από την ευκαιρία, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους, ψήφισαν τον Αιμίλιο το μήλο για αρχηγό τους, οργάνωσαν στρατό με επικεφαλής τον Φώντα το σκληρό καρύδι και ορκίστηκαν να μην αφήσουν ποτέ πια μανάβη να πατήσει στη Φρουτοπία.


Τότε είχε σταλεί ο Πίκος Απίκος, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος της εφημερίδας Τρέχα Γύρευε, προς δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων, από τον αρχισυντάκτη της εν λόγω εφημερίδας, Αριστομένη Σφιχτοχέρη. Με την βοήθεια του Πίκου Απίκου απεκαλύφθη και απετράπη μια συνωμοσία, που είχε σαν σκοπό την παράδοση της εξουσίας στους αδίστακτους μανάβηδες.

Η Φρουτοπία έχει 2 ποδοσφαιρικές ομάδες, τον Πανκιτρινιακό και την Κόκκινη Θύελλα. Παίκτες του Πανκιτρινιακού είναι τα λεμόνια, τα πεπόνια, οι μπανάνες.
Παίκτες της Κόκκινης Θύελλας είναι το κεράσια, τα παντζάρια.

Ο Εθνικός ύμνος της Φρουτοπίας

Είναι μια πόλη μακρινή 
Μια πολιτεία φανταστική 
Όπου ζουν μόνο φρούτα και λαχανικά 
Δίχως ανθρώπους, μόνο αυτά


Είναι μία, μόνο μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία 
Είναι μία, μόνο μία, δεν υπάρχει άλλη καμμία


Εκεί τα βλήτα δεν είναι κουτά 
Και τα παντζάρια δεν είναι δειλά 
Κάθε κρεμμύδι μοσχοβολά 
Τα κολοκύθια είναι δυνατά


Είναι μία, μόνο μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία 
Είναι μία, μόνο μία, δεν υπάρχει άλλη καμμία


Ζουν απ' το βράδυ ως το πρωί 
Δίχως του μανάβη τη φωνή 
Κι όσο τα χρόνια θα περνούν 
Δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν


Είναι μία, μόνο μία, η ονειρεμένη Φρουτοπία 
Είναι μία, μόνο μία, δεν υπάρχει άλλη καμμία

Κατεβαστε και δειτε τα επεισοδια της Φρουτοπιας πατωντας ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου