Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τα θαυμαστα ταξιδια του Νιλς Χολγκερσον


Είναι μια σειρά κινουμένων σχεδίων Ιαπωνικής παραγωγής, που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση της Ελλάδος, στις αρχές της δεκαετίας του 80΄
Είναι βασισμένη στο βιβλίο φαντασίας της Σουηδής συγγραφέα Selma Lagerlof (1858-1940), «οι υπέροχες περιπέτειες του Νιλς Χόλγκερσον» και δημοσιεύτηκε σε δυο μέρη το 1906 και το 1907, το οποίο της χάρισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909.


Η συγγραφέας είχε αφιερώσει τρία χρόνια στη μελέτη της φύσης και των λαϊκών παραδόσεων και θρύλων της Σουηδίας και πολλά από αυτά ,τα αποτύπωσε στο βιβλίο της. Το βιβλίο έγινε τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα κυκλοφόρησε !!!




Ο Νίλς ήταν ένα τεμπέλικο παιδί, που του άρεσε να βασανίζει τα ζώα και να ταλαιπωρεί τους ανθρώπους. Μια μέρα όμως το παράκανε παίζοντας ένα άσχημο παιχνίδι σε έναν νάνο. Αυτό για να τον τιμωρήσει τον μεταμορφώνει κι εκείνο σε νάνο κι ο Νιλς βρίσκεται να ταξιδεύει με ένα κοπάδι αγριόχηνες για το Βορρά.
Άραγε θα ξαναγίνει άνθρωπος ή θα ακολουθήσει για πάντα το δρόμο της περιπλάνησης των πουλιών;

Σε αυτό το γεμάτο περιπέτειες ταξίδι ο Νίλς γνωρίζει πολλά για τη φύση και για τις συνήθειες, τις δυσκολίες και τις χαρές των ζώων. Μαθαίνει να εκτιμάει και να σέβεται τις αξίες της ζωής όλων των πλασμάτων

Κατεβαστε και δειτε τα επεισοδια  πατωντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου