Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Λουκυ Λουκ - Ο ανθρωπος που πυροβολει πιο γρηγορα και απο τον ισκιο του!

Ο Λούκυ Λουκ είναι κόμικ, δημιούργημα του Βέλγου Morris. Γνώρισε την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του κατά την εποχή που σεναριογράφος του ήταν ο Ρενέ Γκοσινί. Η ιστορία τοποθετείται στην Δύση των ΗΠΑ (Far-West) κατά την περίοδο του 19ου αιώνα, αμέσως μετά την λήξη του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου με πρωταγωνιστή τον Λούκυ Λουκ, ένα "φτωχό και μόνο καουμπόι".


















Ο Λούκυ Λουκ είναι ένας καουμπόι με μοναδικές ικανότητες στο σημάδι και στην ταχύτητα τραβήγματος του πιστολιού. Είναι ο άνθρωπος που "πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του". Ο φτωχός και μόνος καουμπόι χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για την πάταξη του εγκλήματος και την υπεράσπιση του δίκαιου. Πιστός του σύντροφος η Ντόλυ (στις περισσότερες ελληνικές εκδόσεις) ή ο Ντόλης (εσχάτως στις εκδόσεις της Μαμούθ, καθώς το άλογο του Λούκυ στην αυθεντική του έκδοση ήταν γένους αρσενικού), ένα άλογο με ξεχωριστές δυνατότητες και ευφυΐα καθώς και ξεχωριστό χιούμορ, που χρησιμοποιεί για να βοηθήσει τον Λούκυ στις δυσκολίες. Μαζί σε πολλές ιστορίες και ο Ραντανπλάν, ο σκύλος της φυλακής, που δεν φημίζεται για την ευφυΐα και την ζωντάνια του.



Μέσα από τα 78 (μέχρι σήμερα) άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει, βλέπουμε - εκτός τις συνηθισμένες φιγούρες των Ραν Ταν Πλαν και Ντάλτον - να περνάνε και άλλα γνωστά πρόσωπα είτε αυτά είναι ιστορικά όπως: Καλαμίτυ Τζέιν, Μπίλυ Ο Τρομερός, Τζέσσε Τζέιμς, Μπούφαλο Μπίλ, Γουάιατ Ερπ και άλλοι, είτε πραγματικά πρόσωπα μεταφερμένα στο χαρτί,οπως οι Τζάκ Πάλλανς και Λουί Ντε Φινές. Παράλληλα, εξιστορεί μέσα από τις σελίδες του και γνωστά - αληθινά γεγονότα όπως, τα καραβάνια, τον σιδηρόδρομο, το Πόνυ Εξπρές, τα σύρματα στα λιβάδια, μέχρι και τον τηλέγραφο και τα πρώτα τυπογραφεία.

Βεβαίως κατά καιρούς τον βλέπουμε να μπλέκει και σε διάφορες άλλες περιπέτειες, που δεν έχουν πάντα κάποια απευθείας σύνδεση με την πραγματικότητα αλλά πηγάζουν κυρίως από την φαντασία των συγγραφέων και δημιουργών. Σε αρκετές από τις ιστορίες του τον βρίσκουμε αντιμέτωπο με τους Ντάλτονς, τους οποίους κυνηγάει για να τους πάει πίσω στην "στενή", πάντα με την αχώριστη παρέα του: το πανέξυπνο άλογο του την Ντόλυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου