Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Αλμανακο



Το πρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1990 στην αρχή ως διμηνιαίο αλλά λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε πολύ σύντομα έγινε μηνιαίο περιοδικό και συνεχίζει να εκδίδεται μέχρι σήμερα. Από το τεύχος #8 και περίπου ανά 12 τεύχη (καλοκαιρινή έκδοση) παρουσιάστηκε και το ΜΕΓΑ ΑΛΜΑΝΑΚΟ, το οποίο είχε ίδια θεματολογία, αλλά περισσότερες σελίδες.



Αν και στην αρχή είχε μόνο ιστορίες κόμικς, στη συνέχεια ασχολήθηκε και με παρουσιάσεις βιντεοπαιχνιδιών. Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο τεύχος #15 με το Tetris για Game Boy, το Ninja Ame Gaiden για Atari Lynx και το Tom and the Ghost για Amiga!! Στη συνέχεια είχε και άλλα θέματα από αθλητικά και οικολογικά μέχρι κινηματογράφο και μεταφυσικά. Η ίδια θεματολογία συνεχίζεται μέχρι τώρα.



Οι κεντρικές ιστορίες του ήταν με ήρωες κυρίως κινουμένων σχεδίων όπως Υπερασπιστές του Δικαίου, Μαυρόφτερος Τιμωρός (Darkwing Duck), Μπαλού. Οι δευτερεύουσες ιστορίες ήταν με τους κλασικούς ήρωες : Μίκυ, Ντόναλντ κλπ.
Στο τεύχος #47 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο Ινδιάνα Γκούφυ με το Α' μέρος της ιστορίας "O χαμένος ναός"






Αργότερα, από το τεύχος #72, κάνει την επανεμφάνισή του (μετά από πολλά χρόνια απουσίας) ο Φάντομ Ντακ με το Α' μέρος της κλασικής ιστορίας "Το μυστικό της βίλλας των ρόδων". Στα νεότερα τεύχη προστέθηκαν και ιστορίες του Σούπερ Γκούφυ. Πλέον οι ιστορίες που περιέχει το Αλμανάκο έχουν αυτούς τους 3 ήρωες ως πρωταγωνιστές, πολλές από τις οποίες είναι αξιόλογων σύγχρονων Ιταλών δημιουργών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου